fbpx
Окупація Криму

Україна судитиметься з Росією щодо «Чорноморнафтогазу», – Бригинець

Як повідомив народний депутат України Олександр Бригинець, Україна судитиметься з Росією через українське підприємство «Чорноморнафтогаз», яке видобуває нафту і газ на території нині окупованого Криму. За словами Олександра Бригинця, відповідну інформацію він дізнався від Міністерства юстиції України.

 «12 червня 2014 року Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини спрямовані до Європейського суду з прав людини доповнення до міждержавної скарги проти Російської Федерації від 13 березня 2014 року. Зокрема, зі скаргами про порушення майнових прав держави та резидентів України, що містить перелік підприємств, установ та організацій, в тому числі і державне підприємство «Чорноморнафтогаз», майно яких перебуває на території Автономної Республіки Крим та було «націоналізоване» органами влади Російської Федерації», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

 Як зазначив Олександр Бригинець, він не прихильник того, щоб Росія викуповувала українські підприємства. На його думку, Росія повинна платити за оренду українських потужностей, причому за найвищими цінами.

 «Рано чи пізно ці підприємства знову будуть українськими. Головне, щоб не вийшло так, що після повернення Криму всі підприємства на цій території вже будуть офіційно викуплені Росією у України», – сказав він.

 Олександр Бригинець висловив сподівання на те, що «Чорноморнафтогаз» буде переданий Україні, а здобуті ним нафта і газ допоможуть країні пережити зиму.

Читайте також: