16-17 жовтня в Мілані будуть досягнуті важливі домовленості – Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що Мілан має стати містом, де можуть бути досягнуті важливі домовленості щодо реалізації Мирного плану.

Як повідомили УНІАН у прес – службі президента, про це він сказав під час телефонної розмови з прем’єр – міністром Італії Маттео Ренці.

Ренці підтвердив запрошення Порошенка взяти участь в саміті форуму «Азія – Європа (АСЕМ)», який проходитиме 16-17 жовтня в Мілані. Порошенко подякував Ренці за запрошення і зазначив, що Мілан має стати містом, в якому можуть бути досягнуті важливі домовленості щодо реалізації Мирного плану.

Він підкреслив, що сьогодні ключовим пріоритетом для досягнення миру на Донбасі є контроль за українсько – російською ділянкою кордону і його закриття для поставок найманців, зброї і важкої техніки.

Крім цього, президент зазначив, що будь-які місцеві вибори мають відбуватися відповідно до чинного українського законодавства, враховуючи нещодавно прийнятий Верховною Радою Закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Related Post

На думку Порошенка, проведення місцевих виборів можливе за умови двостороннього припинення вогню і надання повноцінного доступу міжнародним спостерігачам ОБСЄ для моніторингу ситуації.

Ренці проінформував про програму та заплановані заходи, проведення яких передбачається в рамках форуму АСЕМ.

Співрозмовники домовилися дати відповідні доручення щодо максимально ефективної підготовки українсько – італійських зустрічей для подальшого розвитку двосторонніх відносин.

Як повідомляв УНІАН, 12 жовтня Порошенко заявив, що на саміті AСEM в Мілані відбудеться ряд багато-і двосторонніх переговорів, присвячених реалізації нашого Мирного плану. "Наступного тижня я вирушаю в Італію, до Мілана. Там відбудеться ряд багато-і двосторонніх переговорів, присвячених реалізації нашого Мирного плану. Там має відбутися наша зустріч з Путіним. З одного боку – керівники ЄС і низки європейських країн разом з президентом України. З іншого – президент Російської Федерації. Я не маю жодних ілюзій – це будуть непрості переговори. Але я до них готовий. Моя мета – непорушна незалежність країни, її територіальна цілісність, недоторканність кордонів, відновлення миру. Якщо ми доб’ємося повного припинення вогню, виведення російських військ і техніки, встановлення контролю над кордоном, то відкриється зрозумілий і необхідний шлях до політичного врегулювання", – підкреслив президент.

Джерело: УНІАН

Leave a Comment