fbpx
Політика

Сім’ї американських військових виступили проти відправки солдатів в Африку на боротьбу з Ебола

Як повідомляють американські ЗМІ, більша частина сімей американських військових, яких влада США має намір відправити в Ліберію для боротьби з Ебола, хочуть знати, яким чином держава зможе захистити їхніх дітей і чоловіків від небезпечного захворювання. За словами родичів військових, ця ситуація з Ебола лякає їх більше, ніж бойові дії, в яких їхнім дітям та чоловікам доводилося брати участь в Афганістані та Іраку.
 
Джуді Тернер, мати одного з військових, якого незабаром можуть направити в Африку для боротьби з вірусом, вважає, що Обама просто знайшов новий спосіб поставити життя її сина під загрозу. Вона заявляє, що її син вже пройшов війну в Афганістані та Іраку, однак, він не підписувався на те, щоб стати волонтером або лікарем – добровольцем в Африці.
 
«Вони (солдати) не в медичному підрозділі, не соціальні працівники і не навчені медицині», – заявляє Джуді. – «Так навіщо все це? Яка мета?». За словами Джуді, вона не з чуток знає про складнощі, які можуть виникнути у її сина, так як працювала на атомній електростанції. «Щоб надіти на себе захисне спорядження, необхідна допомога як мінімум двох осіб, а мого сина цьому не вчили. <… > І чи мають намір вони його навчати?», – питає Джуді.
 
Раніше офіційний представник військового відомства Джон Кірбі заявив, що Пентагон має намір направити в Ліберію близько чотирьох тисяч військових для допомоги в боротьбі з Ебола.
Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Читайте також: