fbpx
Політика

Вихід України з СНД стане ударом для країн співдружності, – Лебедєв

Виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв сподівається, що Україна не вийде з СНД, оскільки це може стати ударом не тільки для української держави, а й для всіх країн співдружності. Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу «МИР 24», передає «Інтерфакс – Україна».

«Я переконаний, що вихід України зі співдружності матиме негативні наслідки і для України, і для співдружності в цілому. Україна за своїм економічним потенціалом є другою державою після Росії в СНД і втрата такого члена у співдружності, звичайно, буде відчутною», – сказав Сергій Лебедєв.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Але все ж, якщо Україна вийде з СНД, таке рішення решта країн співдружності переживуть набагато легше, ніж Україна, адже вона має торговельні зв’язки з співдружністю в обсязі, приблизно рівному товарообігу з країнами Євросоюзу. Розрив цих зв’язків, і не лише економічних, буде ударом і для України, і для інших країн співдружності.

У той же час Сергій Лебедєв сподівається, що СНД зможе знайти компромісне рішення з Києвом і надалі Україна зможе розвивати взаємини з Євросоюзом, не пориваючи традиційних зв’язків зі своїми сусідами, партнерами по СНД.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Разом з тим, виконавчий секретар СНД упевнений, що Україна не збирається виходити із співдружності: «Є окремі заклики окремих політиків в Україні. Але що стосується офіційної позиції держави, то ніяких заяв, ні навіть намірів вийти зі складу співдружності ні виконком СНД, ні представники інших держав з Києва не отримували».

Читайте також: