Україні загрожує дефолт через кредит Януковича, – Moody’s

Вже наступного року Україну може очікувати дефолт через невиконання своїх зобов’язань щодо викуплених Російською Федерацією в грудні 2013 року українських євробондів в розмірі 3 мільярдів доларів. Про це стало відомо з даних рейтингового агентства Moody’s, передає агентство Financial Times.

Згідно із зобов’язаннями Києва перед Російською Федерацією, в Кремлі можуть зажадати негайного повернення грошей. В свою чергу, така вимога може викликати широкий дефолт України щодо всіх міжнародних боргів. Експерти рейтингового агентства відзначають, що з причини значного скорочення економіки України і слабкого курсу національної грошової одиниці, співвідношення зовнішнього держборгу до ВВП може досягти 66 % в 2014 році. Така ситуація перевищить граничну межу боргу України в 60 %, яку встановив режим Януковича під час продажу євробондів Москві.

Експерти агентства Moody’s прогнозують, що уряд України заявить про те, що співвідношення боргу до ВВП досягло відмітки в 66 % 29 січня наступного року. Саме наприкінці січня уряд України опублікує попередню інформацію про стан економіки в четвертому кварталі 2014 року. У зв’язку з цим Кремль зможе зажадати від Києва негайної виплати за євробондами.

Related Post

Експерти агентства Moody’s висловили думку, що широкий дефолт України не попередить навіть виплата боргів Російської Федерації за підтримки західних кредиторів.

У доповіді представники агентства Moody’s натякають, що дефолт Україні можуть відстрочити лише поступки з боку уряду РФ.

Раніше прем’єр – міністр Арсеній Яценюк запевнив, що Україна не оголосить дефолт, в тому числі і за зобов’язаннями перед Росією. За словами глави уряду, Україна має необхідні ресурси для виплати  боргів.

Leave a Comment