fbpx
Політика

Путін розкритикував небажання Молдавії консультуватися щодо асоціації з ЄС

Президент Російської Федерації Володимир Путін розкритикував офіційний Кишинів за «небажання провести з РФ своєчасні консультації з питання наслідків для двосторонніх економічних зв’язків, викликаних Угодою про асоціацію між Молдовою і ЄС». У зв’язку з цим Володимир Путін запропонував уряду Молдавії врегулювати такі питання до кінця 2015 року. Слова Путіна передають російські ЗМІ.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Як аналогію Володимир Путін привів домовленості, досягнуті між Російською Федерацією, Європейським союзом і Україною.

«В результаті інтенсивних консультацій з Європейським союзом і Україною щодо аналогічної проблеми вдалося домовитися відкласти до 31 грудня наступного року застосування економічної частини Угоди про асоціацію. А де ж була Молдова, чому ми не могли вибудувати з Молдовою такі відносини? Ми хотіли, ми неодноразово зверталися з такою пропозицією, але, на жаль, виразної відповіді від молдавських колег і не отримали», – підкреслив Володимир Путін.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Як відомо, в даний момент глава російської держави бере участь у саміті СНД, засіданні вищої Євразійської економічної ради, а також міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства.

Читайте також: