fbpx
Здоров'я

В Україні ігнорують програми з реабілітації військовослужбовців, – Герасименко

Українські військовослужбовці, постраждалі в зоні проведення АТО, не можуть пройти спеціальний курс реабілітації унаслідок відсутності гарячого водопостачання. Таку інформацію оприлюднив срібний призер ЧС з плавання, автор програми з реабілітації у воді Валентин Герасименко.

Як зазначив український плавець, раніше він погодив програму реабілітації з Міністерством охорони здоров’я, знайшов відповідний басейн для занять з військовослужбовцями. Однак Валентин Герасименко не може приступити до занять через відсутність гарячої води.

«Це нонсенс. Десятки солдатів не можуть пройти таку реабілітацію, бо в 21 столітті в столиці України немає гарячої води», – скаржиться Валентин Герасименко.

Український плавець вважає, що басейн київської загальноосвітньої школи № 308, що в Деснянському районі міста, повинен був стати хорошим майданчиком для реабілітації нервової системи та опорно – рухового апарату хворих бійців. За його словами, відкривати басейни при школах цього року влада Києва не планувала взагалі.

Валентин Герасименко висловив думку, що для вирішення проблеми з гарячим водопостачанням у шкільному басейні потрібно встановити бойлери для підігріву води.

«Ще в серпні я написав листи з проханням допомогти і прем’єр – міністру Яценюку, і меру столиці Віталію Кличку. Але віз і нині там», – додав розробник програми з реабілітації.

Після цього реабілітолог сказав, що про ситуацію з басейном дізналися активісти. Герасименко сказав, що представники однієї з громадських організацій пообіцяли допомогти в даному питанні.

Раніше повідомлялося, що Естонія прийме на лікування поранених в ході АТО. Естонська сторона зголосилася допомогти Україні і у впровадженні системи електронного управління. Зокрема, естонські фахівці готові навчати українських держслужбовців.

Читайте також: