fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Семенченко: “Мінські домовленості були порушені”

За словами командира добровольчого батальйону «Донбас» Семена Семенченка, на сьогоднішній день в полоні у терористів на сході України знаходиться приблизно 800 осіб. Однак, як підкреслив комбат, якщо брати в облік заяви людей, які просять знайти своїх рідних, то полонених набагато більше.

«Процес з обміну полоненими в форматі «всіх на всіх» практично зірваний. Це пов’язано з тим, що дуже багато сторонніх людей втручається в цей процес. Можна говорити про те, що мінські домовленості порушені», – прокоментував свою точку зору кандидат у народні депутати Семен Семенченко.

Командир батальйону «Донбас» упевнений в тому, що процес зривався тими людьми, які несли відповідальність за виконання цього процесу. В даний момент особливого впливу на ту сторону в України немає. Там продовжують діяти кілька угруповань і у кожної з них є полонені.

«Основна проблема в тому, що Міжнародний комітет Червоного Хреста може займатися тільки військовополоненими, а так як офіційно в нашій країні війни немає, то Червоний Хрест ніякого відношення тут не має», – додав він.

 

Читайте також: