fbpx
Економіка

Продан: “Ми підготували кілька графіків відключень електроенергії”

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України підготувало відразу кілька графіків відключень електроенергії, якщо в країні виникнуть аварійні ситуації. З такою заявою виступив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, слова якого наводить кореспондент «РБК – Україна».

«Всі ці графіки були розроблені на випадок надзвичайних ситуацій. Якщо в країні виникне аварійна ситуація, то ці графіки будуть використовуватися. Сказати, що ці графіки будуть вводити за рішенням міністра, то це зовсім неправильно. Це може робити тільки диспетчер. Вони будуть застосовуватися тільки в разі аварійної ситуації, але дай Боже, щоб такої ситуації не було», – розповів журналістам Юрій Продан.

Крім цього український міністр підкреслив, що в разі аварійної ситуації від електрики буде відключатися не вся область, а лише певна її територія.

«Відключення від електроенергії може робитися частково на певні години», – підсумував міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

 

Читайте також: