fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Для переселенців зі сходу почали поставляти модульні житлові будинки

Почалися поставки в Харків модульних будинків, з яких буде побудований селище для вимушених переселенців з Луганської та Донецької областей. Про це повідомили УНІАН у прес – службі Харківської міської ради з посиланням на заступника міського голови Ігоря Терехова.

Перший будинок, який складається з 10 секцій, прибув сьогодні. У понеділок, 13 жовтня, харківські робітники і німецькі інженери почнуть його установку. Терехов зазначив, що решта модульних будинків привезуть в Харків до кінця листопада.

Він додав, що зараз на місці майбутнього селища, розрахованого на 400 осіб, ведуться підготовчі земельні роботи: за допомогою важкої техніки готують основу під будинки, яку засипають щебенем. Терехов зазначив, що повністю завершити будівництво селища для тимчасового проживання вимушених переселенців планують до кінця грудня.

Як повідомляв УНІАН, під час візиту в Україну канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про готовність ФРН надати Україні гуманітарну допомогу у розмірі 25 млн євро. Технічними та організаційними питаннями доручено займатися урядовій організації – Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ). Будівництвом модульних будинків займається німецька урядова сторона. Розміститься селище в районі Харківського аеропорту.

Джерело: УНІАН

Читайте також: