fbpx
Політика

У ЦВК запевнили, що на майбутніх виборах масштабних фальсифікацій не буде

На дострокових виборах до українського парламенту в Центральній виборчій комісії не прогнозують масштабних фальсифікацій під час голосування виборців на дому. Сьогодні, 8 жовтня, з такою заявою виступила заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко – Чорна.

«Я особисто можу вас запевнити в тому, що на сьогоднішній день масові голосування вдома перестали бути проблемою. Це сталося після горезвісних президентських виборів в 2004 році. В даний момент розповіді про такі махінації в певній мірі є міфом», – відповіла на запитання одного з журналістів Жанна Усенко – Чорна.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Крім цього, представник Центральної виборчої комісії нагадала, що саме в 2004 році масове голосування на дому під приводами вигаданих хвороб стало основним «механізмом фальсифікації результатів волевиявлення громадян».

«На даний момент фізично здійснити такі фальсифікації просто неможливо, тому що разом з маленькою пересувною урною скрізь знаходяться члени комісії, які не можуть відволікатися від процесу голосування», – пояснила представник відомства.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 

Читайте також: