fbpx
Політика

Ігор Смешко очолив Комітет з питань розвідки при президентові України

 Президент України Петро Порошенко підписав указ № 760/2014 від 7 жовтня 2014 року, яким передбачається створення Комітету з питань розвідки. Очолювати даний комітет буде новий радник Петра Порошенка – Ігор Смешко.

 «З метою підвищення ефективності роботи із забезпечення здійснення президентом України повноважень з керівництва, координації та контролю за діяльністю розвідувальних органів України, відповідно до пункту 28 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: утворити Комітет з питань розвідки при президентові України як допоміжний орган при президентові України, основним завданням якого є підготовка президенту України пропозицій щодо здійснення керівництва, координації та контролю за діяльністю розвідувальних органів України», – йдеться в указі.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 Також наголошується, що персональний склад комітету затверджуватиметься главою держави за поданням голови комітету.

 Петро Порошенко вже доручив Ігорю Смешку протягом двох тижнів внести пропозиції щодо персонального складу комітету, порядку координації діяльності розвідувальних органів України в особливий період, а також проект положення про Комітет з питань розвідки при президентові України.

Читайте також: