fbpx
Політика

Ющенко: “Україна для Путіна – маленький пазл в імперських планах”

Дипломатія сама по собі не зможе вирішити військовий конфлікт, який розгорівся на сході України. Так вважає колишній президент України Віктор Ющенко, який висловив свою точку зору в інтерв’ю австрійському журналу Profil.

В ході спілкування з австрійськими журналістами Віктор Ющенко звернувся із закликом до країн Заходу надати Україні військову допомогу. На думку українського політика, для успішних переговорів спочатку необхідно зупинити військове вторгнення в Україну зі сходу. Віктор Ющенко підкреслив, що головною метою російського президента Володимира Путіна залишається «повернення Російській Федерації статусу наддержави».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«А наша країна для Путіна – лише маленький пазл в його імперських планах», – прокоментував свою точку зору Віктор Ющенко.

Крім цього, колишній український президент заявив, що він особисто розчарований в Австрії, а також в декількох сусідніх європейських державах, які не виявили належної підтримки санкціям з боку Європейського Союзу. Віктор Ющенко вважає, що позиція Європейського Союзу повинна бути « рішучої, динамічною і не такою суперечливою».

Читайте також: