Трагедія під Іловайськом. Роботу комісії з розслідування блокують, – Андрій Сенченко

  Глава тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування обставин трагедії під Іловайськом (Донецька область) Андрій Сенченко стверджує, що представники влади блокують роботу комісії.

 "Відбуваються системні зусилля з блокування такої роботи", – заявив А.Сенченко на брифінгу у вівторок в Києві.

 Він нагадав, що направив листа президенту України Петру Порошенку з проханням посприяти співпраці представників Міністерства оборони з комісією. Депутат зазначив, що у відповідь на його лист з адміністрації президента був отриманий лише через 12 днів. У відповіді глава адміністрації президента Борис Ложкін повідомив, що звернення А.Сенченка направлено міністру оборони Валерію Гелетею і начальнику Генштабу ЗСУ Віктору Муженку.

 Сенченко підкреслив, що блокування роботи комісії "в першу чергу вигідно тим, хто намагається уникнути відповідальності".

 За його словами, закритий режим роботи тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин знищення літака Іл – 76 ні до чого не привів.

Related Post

 Як повідомлялося, наприкінці серпня під Іловайськом (Донецька обл.) противником були оточені добровольчі батальйони, підрозділи МВС та ЗСУ, що призвело до значних втрат в особовому складі, а також захоплення в полон українських силовиків.

 4 вересня Верховна Рада на закритому засіданні прийняла рішення про створення тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування обставин події.

 Генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що в рамках розслідування подій під Іловайськом проводяться військово – тактичні експертизи щодо дій керівництва Міністерства оборони та Генерального штабу під час проведення операції.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment