fbpx
Політика

Президент України наголосив на необхідності невідкладної імплементації мінських домовленостей

Петро Порошенко розповів про необхідність невідкладної імплементації мінських домовленостей під час зустрічі з представниками країн – членів ОБСЄ.

Президент України підкреслив важливість невідкладної імплементації мінських домовленостей, акцентувавши особливу увагу представників членів ОБСЄ на забезпеченні постійного контролю на кордоні України та Росії та участі інспекторів ОБСЄ з моніторингом, для подальшого втілення Мирного плану. «Лише такий моніторинг сприятиме деескалації конфлікту на сході України», – підкреслив Петро Порошенко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Також президент відзначив численні факти порушення режиму припинення вогню бойовиками, які продовжували використовувати важку артилерію щодо українських силовиків.

«Ми повинні діяти в рамках Мінських домовленостей, інакше ми будемо мати повну дестабілізацію не тільки в Україні і Європі, а й на більш глобальному рівні», – зазначив президент.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Президент обговорив ситуацію з обміном військовополоненими і підкреслив, що в даний час більше 600 українців продовжують залишатися в полоні.

В ході переговорів Петро Порошенко запросив представників країн – членів ОБСЄ взяти участь у спостереженні за виборами до ВР, які пройдуть в Україні 26 жовтня.

Читайте також: