Молдова оштрафувала телеканали за трансляцію російської пропаганди про події на сході України

У Молдові оштрафовані всі телеканали, які «порушили принцип плюралізму думок» транслюючи російські новини. Як повідомляють українські ЗМІ, відповідне рішення було прийнято у вівторок 7 жовтня 2014, Координаційною радою телерадіомовлення Молдавії.

Зокрема були оштрафовані телеканал «Прайм ТВ», який веде ретрансляцію «Першого каналу», «ТВ7» – ретранслює «НТВ», «Рен Молдова» і «РТР Молдова».

Рада розглянула інформаційні програми «Сьогодні», «Час», «Новини 24» і «Вести» згідно «принципам політичного і соціального балансу, об’єктивності і справедливості».

Related Post

Молдавські фахівці дійшли висновку, що новини російських телеканалів «з використанням ярликів очорнюють, дискредитують і представляють в негативному світлі одну зі сторін конфлікту (український уряд), більшість історій відображають погляди виключно сепаратистів і мають сильне антиукраїнське забарвлення».

Новинні блоки російських каналів, згідно з висновками аналітиків Координаційної ради телерадіомовлення, «дезінформують і маніпулюють зображенням і словами, розповідаючи громадськості про події на сході України, використовують коментарі і монтаж, поширюючи ненависть до євроатлантичних та європейських цінностей, сприяють поширенню непідтверджених та неправдивих чуток».

Телеканали, які ретранслювали російські новини, молдовська влада зобов’язала «протягом 72 годин призупинити рекламу».

Leave a Comment