fbpx
Новини світу

Молдова оштрафувала телеканали за трансляцію російської пропаганди про події на сході України

У Молдові оштрафовані всі телеканали, які «порушили принцип плюралізму думок» транслюючи російські новини. Як повідомляють українські ЗМІ, відповідне рішення було прийнято у вівторок 7 жовтня 2014, Координаційною радою телерадіомовлення Молдавії.

Зокрема були оштрафовані телеканал «Прайм ТВ», який веде ретрансляцію «Першого каналу», «ТВ7» – ретранслює «НТВ», «Рен Молдова» і «РТР Молдова».

Рада розглянула інформаційні програми «Сьогодні», «Час», «Новини 24» і «Вести» згідно «принципам політичного і соціального балансу, об’єктивності і справедливості».

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Молдавські фахівці дійшли висновку, що новини російських телеканалів «з використанням ярликів очорнюють, дискредитують і представляють в негативному світлі одну зі сторін конфлікту (український уряд), більшість історій відображають погляди виключно сепаратистів і мають сильне антиукраїнське забарвлення».

Новинні блоки російських каналів, згідно з висновками аналітиків Координаційної ради телерадіомовлення, «дезінформують і маніпулюють зображенням і словами, розповідаючи громадськості про події на сході України, використовують коментарі і монтаж, поширюючи ненависть до євроатлантичних та європейських цінностей, сприяють поширенню непідтверджених та неправдивих чуток».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Телеканали, які ретранслювали російські новини, молдовська влада зобов’язала «протягом 72 годин призупинити рекламу».

Читайте також: