fbpx
Політика

Яценюк звинуватив РФ в невиконанні мінських угод

Російська сторона не виконує мирних домовленостей, які були досягнуті в Мінську. Таку інформацію в понеділок в ході зустрічі з постійними представниками держав – учасників ОБСЄ в Києві висловив прем’єр – міністр України Арсеній Яценюк. Слова чиновника передає прес – служба Кабміну.

«На сьогодні ми можемо сказати, що у російської сторони немає ні політичної, ні будь-якої іншої волі виконувати досягнуті мирні домовленості», – заявив Арсеній Яценюк.

Як нагадав прем’єр – міністр, згідно з мінськими домовленостями Російська Федерація повинна була вивести своїх військовослужбовців з України. Тим не менш, в Кремлі вирішили проігнорувати таку домовленість. Крім того, російська сторона повинна припинити підтримку проросійських терористів в Луганській і Донецькій областях. Яценюк сказав, що і цю вимогу Москва не виконала.

Читайте також:  ОУН: В України є всі підстави вимагати від Угорщини моральних і матеріальних компенсацій за події 1939 року

Прем’єр – міністр запевняє, що Російська Федерація так і не відновила контроль над кордоном з Україною.

«Зараз ми глибоко стурбовані тим, яким чином виконуються домовленості про припинення вогню. Щодня українські солдати перебувають під обстрілами керованих Росією терористів. Ми втрачаємо наших військовослужбовців, втрачаємо мирних жителів», – додав Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Розвідник рпц Антоній Севрюк приїхав до Папи Франциска захищати УПЦ

У зв’язку з цим Арсеній Яценюк закликав РФ зробити все для того, щоб терористи зупинили обстріли на Донбасі.

«Мінські домовленості – це тільки перший крок, і необхідно ще багато чого зробити, щоб вони працювали. Попередні домовленості, досягнуті в Мінську, можливо, приведуть нас до миру. Однак сьогодні я досить скептично ставлюся до того, як вони виконуються», – підсумував Арсеній Яценюк.

 

Читайте також: