fbpx
Політика

Україна повинна відновити контроль над кордоном, – Порошенко

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з помічником держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд, під час якої сторони обговорили стан реалізації Мінських угод, спрямованих на врегулювання ситуації на Донбасі.

 «Зокрема, наголошувалося на необхідності встановлення повного контролю над українсько – російським кордоном як ключового фактора для подальшого мирного врегулювання», – повідомили в прес – службі президента України.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Петро Порошенко вказав на необхідність відновлення роботи українських прикордонників, а також залучення експертів ОБСЄ до моніторингу на пунктах пропуску і по лінії кордону. Як заявив глава держави, поки Україна не відновить повний контроль над кордоном, можливості мирного врегулювання ситуації не буде.

 Крім того, Петро Порошенко наголосив на необхідності прийняття невідкладних заходів для уникнення гуманітарної катастрофи на захоплених територіях, враховуючи наближення зимового періоду. Як зазначили в прес – службі, він мав на увазі відновлення поставок газу, електроенергії, продуктів харчування.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Президент також наголосив на важливості відновлення мовлення українських телеканалів в Донецьку і Луганську», – додали в прес -службі.

Читайте також: