РФ влаштовує провокації в небі біля Польщі та Балтії, – НАТО

В Північноатлантичному Альянсі заявили про часті провокації з боку військових літаків Російської Федерації поряд з повітряним простором держав Балтії та Польщі. Представник НАТО заявив, що в 2014 році було зафіксовано в два з половиною рази більше перехоплень в порівнянні з минулим роком. Про це повідомляють в понеділок, 6 жовтня 2014 року, українські ЗМІ, посилаючись на «Німецьку хвилю».

Він підкреслив, що йдеться не лише про провокації, а й про безпеку польотів, адже росіяни «не подають план польоту, їх транспондер вимкнений, вони не відповідають диспетчерській службі». Це може створити загрозу для польотів комерційної та цивільної авіації.

Related Post

Представник Альянсу також зазначив, що військові літаки РФ не збиваються з курсу, а наближаються до повітряного простору НАТО «на досить близьку відстань, щоб вчинити провокацію». З часу анексії Російською Федерацією Криму Альянс в 4 рази збільшив число патрулів у повітряному просторі держав Балтії. Для цього використовують винищувачі Eurofighter, F – 15 і F – 16, а також розвідувальні літаки.

Тим часом, генсек Альянсу Йенс Столтенберг, перебуваючи з візитом у Польщі, заявив, що НАТО виконує свої зобов’язання. «Ми захистимо наших союзників, всіх союзників», – сказав він.

Відзначимо, Північноатлантичний Альянс зупинив співпрацю з Кремлем після анексії АР Крим Російською Федерацією. Проте новий генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг назвав умови поновлення співпраці з Москвою: для відновлення повноцінного співробітництва Росія повинна змінити свої дії і продемонструвати світу, що дотримується зобов’язання і поважає міжнародне право.

Leave a Comment