fbpx
Новини світу

РФ влаштовує провокації в небі біля Польщі та Балтії, – НАТО

В Північноатлантичному Альянсі заявили про часті провокації з боку військових літаків Російської Федерації поряд з повітряним простором держав Балтії та Польщі. Представник НАТО заявив, що в 2014 році було зафіксовано в два з половиною рази більше перехоплень в порівнянні з минулим роком. Про це повідомляють в понеділок, 6 жовтня 2014 року, українські ЗМІ, посилаючись на «Німецьку хвилю».

Він підкреслив, що йдеться не лише про провокації, а й про безпеку польотів, адже росіяни «не подають план польоту, їх транспондер вимкнений, вони не відповідають диспетчерській службі». Це може створити загрозу для польотів комерційної та цивільної авіації.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Представник Альянсу також зазначив, що військові літаки РФ не збиваються з курсу, а наближаються до повітряного простору НАТО «на досить близьку відстань, щоб вчинити провокацію». З часу анексії Російською Федерацією Криму Альянс в 4 рази збільшив число патрулів у повітряному просторі держав Балтії. Для цього використовують винищувачі Eurofighter, F – 15 і F – 16, а також розвідувальні літаки.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Тим часом, генсек Альянсу Йенс Столтенберг, перебуваючи з візитом у Польщі, заявив, що НАТО виконує свої зобов’язання. «Ми захистимо наших союзників, всіх союзників», – сказав він.

Відзначимо, Північноатлантичний Альянс зупинив співпрацю з Кремлем після анексії АР Крим Російською Федерацією. Проте новий генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг назвав умови поновлення співпраці з Москвою: для відновлення повноцінного співробітництва Росія повинна змінити свої дії і продемонструвати світу, що дотримується зобов’язання і поважає міжнародне право.

Читайте також: