fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Активісти і правоохоронці знову почали патрулювати вулиці Києва: з приїздом біженців кількість злочинів зросла на 20 відсотків, – міліція

В зв’язку з випадками нападів на киян активісти відновили патрулювання районів української столиці. Про це повідомляють в понеділок, 6 жовтня 2014 року, українські ЗМІ.

Активісти самооборони районів столиці відновили проведення нічного патрулювання через зростання злочинів, що скоюються зловмисниками, які приїхали до Києва з регіонів, пояснюють активісти.

«Два тижні тому поряд із станцією метро «Печерська» о 23:00 була пограбована дівчина. Вона знімала гроші в банкоматі, ззаду підійшли троє, ударили дівчину по голові важким предметом, після чого забрали у неї гроші, телефон та прикраси. Жителі району скаржаться на групи підозрілих осіб, одягнених у спортивний одяг, які почали з’являтися місяць тому. Тому 2 тижні тому ми почали вести активне патрулювання урядового кварталу. А тепер ми будемо розширювати межі патрулювання району», – повідомив член самооборони Печерського району Києва Дмитро Тівецький.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Відновили патрулювання і в інших районах столиці: Дарницькому, Шевченківському, Облонському, Деснянському, Дніпровському.

У Головному управлінні МВС в Києві визнали: відтоді, як біженці з Донецької та Луганської областей стали масово переїжджати до Києва, кількість злочинів зросла на 20 відсотків.

Згідно зі словами самооборонівців Дарницького та Дніпровського районів, в 90 відсотках випадків пограбувань фігурантами стають переселенці. «Вони виривають мобільні телефони і сумки, розкривають автомобілі. Тільки за минулий тиждень було зафіксовано п’ять випадків пограбувань, затримані – приїжджі з Луганська та Донецька. Багато вже були судимі. Днями такого «переселенця» ми зловили на гарячому біля станції метро «Лівобережна»: він вирвав сумку у дівчини», – повідомив самооборонівець Сергій Ареф’єв.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

У міліції підтвердили зростання кількості злочинів у столиці, і запевняють, що в патрулюванні міських вулиць задіяні навіть спеціальні підрозділи. «В Київ хлинула велика кількість біженців. Через спостерігається зростання вуличних злочинів – розбоїв і грабежів. Порівняно з минулими місяцями їхня кількість зросла на 20 відсотків. Тому столичні вулиці патрулюватимуть не лише самооборони районів, а й спеціальні підрозділи «Київ – 1» і «Київ – 2», – зазначили в главку київської міліції.

Читайте також: