fbpx
Новини світу

У Прибалтиці почалося розгортання бронетанкових сил США

У трьох країнах Балтійського регіону та Польщі розгортається американський бронетанковий підрозділ. Варто відзначити, що даний американський підрозділ стане першим у Європі з часів закінчення Холодної війни. Про розгортанні американських військових сил в США повідомляє агентство Reuters.

Новостворена військова база США в державах, які є військовими союзниками Білого дому по Північноатлантичному альянсу, включає в себе один бронетанковий підрозділ з 700 солдат, 20 танків класу M1A1 Abrams, а також бойових машин піхоти Bradley та бойових броньованих машин Stryker (їхня кількість не уточнюється).

Читайте також:  "Мужеложество" в російській православній церкві

Очікується, що за рівнем озброєння це буде один з найбільш грізних військових контингентів, які відправляли на територію колишнього Радянського Союзу. Як відомо, даний випадок став першим з часів кінця Холодної війни, коли США в країни Європи взагалі доводиться відправляти свою бронетехніку.

Варто відзначити, що пізно ввечері 1 жовтня в Вентспільський порт (Латвія) прибув корабель, який доставив американські танки і бойові машини піхоти. Тим не менш, аж до третього жовтня розвантаження даного судна не розпочиналася. Додамо, що вивантаження американської військової техніки почалася і в естонському місті Тапа.

Читайте також:  Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо знову виступив проти членства України в НАТО і лякає Третьою світовою війною

Як відомо, раніше президент США Барак Обама пообіцяв країнам Балтії «вічний» захист від агресії з боку Російської Федерації.

У свою чергу, новий генсек НАТО планує налагодити з російським лідером Володимиром Путіним конструктивні відносини. За словами Йенса Столтенбера, його досвід роботи на посаді прем’єр – міністра Норвегії допоможе знайти спільну мову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. 

Читайте також: