fbpx
Політика

Новий генсек НАТО в понеділок відвідає Польщу

Новий генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг відвідає Польщу з робочим візитом. Варто відзначити, що в понеділок буде перший візит Йенса Столтенберга після вступу на посаду генерального секретаря НАТО. Про прийдешній візит генсека НАТО повідомляє агентство Polskie radio.

У найближчий понеділок Йенс Столтенберг буде прийнятий президентом Польщі Броніславом Коморовським, главою уряду Польщі Евою Копач, а також поспілкується з міністром закордонних справ Гжегожем Схетина та міністром національної оборони Томашем Семоняком. Очікується, що головною темою під час переговорів Йенса Столтенберга у Варшаві стануть питання щодо регіональної безпеки у контексті військового конфлікту України та Російської Федерації, а також зміцнення східного флангу Альянсу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Варто відзначити, що відповідно до постанов вересневого саміту НАТО в Ньюпорті в лютому наступного року міністри оборони країн – членів Північноатлантичного Альянсу повинні визначити засоби та структуру військового авангарду, який планується на «першій лінії», – в країнах Балтії і в Польщі. Такі рішення необхідно прийняти для більш ефективної реалізації колективної оборони країн НАТО.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Наступною столицею, яку в рамках своєї інавгураційної поїздки відвідає новоспечений глава НАТО, стане Анкара.

Як відомо, Йенс Столтенберг очолюватиме Північноатлантичний Альянс протягом наступних чотирьох років. Варто відзначити, що Йенса Столтенберга вважають проросійським політиком. Представники російських дипломатичних кіл розраховують, що відносини Кремля та Північноатлантичного альянсу покращаться після такого призначення. За деякими даними, російська сторона ставиться до Йенсу Столтенбергу «нейтрально – позитивно».

Читайте також: