fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи підтвердили росіянам, що порушують перемир’я на Донбасі, – РНБО

На даний момент ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою. Зокрема, терористи постійно порушують домовленості про двостороннє припинення вогню, продовжуючи здійснювати обстріли і напади на сили АТО в населених пунктах. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу оприлюднив заступник керівника інформаційного центру РНБО Володимир Польовий. Слова представника РНБО передає агентство Цензор НЕТ.

«Тристоронні клірингові групи спостерігачів з України, Росії та ОБСЄ з питань припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування фіксують неодноразове порушення терористами умов перемир’я на Донбасі. Після фіксації конкретного обстрілу в Дебальцеве представники Російської Федерації вийшли на зв’язок з місцевим польовим командиром незаконних збройних формувань. Він підтвердив їм ведення обстрілу, але вогонь не припинився через, нібито, дії непідконтрольних бойовикам підрозділів», – заявив Володимир Польовий.

Раніше про ситуацію на Донбасі розповіли в прес – центрі штабу АТО. За наявними даними, зараз сили антитерористичної операції продовжують утримувати аеропорт міста Донецька.

Читайте також: