fbpx
Ситуація на Південному Сході України

В Маріуполі почнуть визначати межі буферної зони

В суботу, 4 жовтня, міжнародна місія з делімітації кордонів буферної зони на Донбасі починає свою роботу в місті Маріуполі. Про сьогоднішні плани міжнародної місії повідомили в Маріупольській міській раді.

Згідно з наявними даними, представники міжнародної місії прибули до Маріуполя ще ввечері в четвер, 2 жовтня. До складу місії увійшли представники України, Російської Федерації та ОБСЄ.

Варто відзначити, що міська рада Маріуполя організував зустріч представників міжнародної місії та розміщення її представників у готелі. Крім того, місцева влада забезпечила міжнародну місію транспортом. Також співробітникам місії в Маріуполі надали приміщення для роботи і всю необхідну оргтехніку.

«Завдання даної місії – визначення кордонів 30 – кілометрової буферної зони, яка розділить протиборчі сторони відповідно до домовленостей, досягнутих раніше в Мінську», – сказано в повідомленні Маріупольської міської ради.

Як відомо, 19 вересня поточного року учасники тристоронньої контактної групи в Мінську підписали меморандум, згідно з яким всі протиборчі сторони на 15 кілометрів зобов’язуються відвести свою важку військову техніку від умовної лінії фронту.

 

Читайте також: