Зарубіжні інвестори висловили свої претензії Порошенку і Яценюку

Інвестори великих закордонних компаній в рамках минулої зустрічі з президентом Петром Порошенком і прем’єр – міністром України Арсенієм Яценюком висловили свої зауваження щодо ведення бізнесу на українській території. Про це повідомляє агентство Kyiv Post.

 Першим обурення щодо ситуації з бізнесом висловив керівник інвестиційної кампанії Dragon Capital Томас Фіала. За його словами, незважаючи на всі заяви про проведення чесних виборів, місця в партійних списках українських партій продавалися за 3-4 мільйони доларів.

«Я маю на увазі всі партійні списки, включаючи і ваші», – пояснив Фіала, звертаючись до Порошенка і Яценюка.

Крім того, глава Dragon Capital розповів президенту і прем’єр – міністру про спроби рейдерського захоплення і земельному спорі між місцевим забудовником і естонським інвестором. Йдеться про забудовника, який балотується в парламент. Томас Фіала підкреслив, що ця людина знаходиться під номером «58» у списку партії Порошенка.

Related Post

«Як ви відповісте?», – додав Фіала.

В свою чергу, Петро Порошенко запевнив, що не був у курсі проблеми і проведе спеціальне розслідування. Інвестор говорив про Олександра Гранівського, представника партії УДАР, який володіє часткою в київському торговому центрі Skymall.

Присутність президента і прем’єр – міністра на зустрічі повинна була натякнути інвесторам, що зараз у глав держави і уряду однакові цілі. Під час зустрічі представникам влади вказали на те, що бюрократія в Україні як і раніше роздута й залишилися питання з корупцією.

«Ми скоротили кількість чиновників на 10 % і скоротили  кількість необхідних ліцензій. Ми незадоволені цим, але ми продовжуємо», – виправдовувався Яценюк.

Раніше повідомлялося, що в «нову» Верховну Раду балотується 302 діючих народних депутати.

Leave a Comment