fbpx
Політика

Росія може порушити домовленості щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – МЗС України

Заступник глави департаменту з питань євроінтеграції МЗС України Володимир Бачинський на Конгресі ініціатив Східної Європи заявив, що потрібно бути готовими до того, що Російська Федерація порушить домовленості, досягнуті щодо Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Як він зазначив, для Росії цілком звично порушувати закріплені раніше угоди.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За його словами, інтерес Росії у відстроченні Зони вільної торгівлі носить скоріше політичний характер, ніж економічний. Як повідомив Володимир Бачинський, чим сильніше зв’язок України, Молдови і Грузії з Європейським союзом, тим сильніше змінюється політика самої Росії.

 «Але ми вибрали шлях наближення до Європи і не маємо наміру звертати з нього», – підкреслив представник МЗС України.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 При цьому він додав, що Європейському союзу слід посилити тиск на Росію. Як він вважає, Європа повинна продемонструвати, що вона досить сильна, щоб протистояти російській агресії.

 За матеріалами: Європейська правда

Читайте також: