fbpx
Економіка

Яценюк оголосив два варіанти проміжного рішення газового питання

Глава українського уряду Арсеній Яценюк заявив про те, що на сьогоднішній день він бачить два варіанти проміжного вирішення питання з поставками російського газу.

«Я б хотів повідомити вам, що Україна хоче проміжного рішення, так як ми подали позов проти російського «Газпрому». Перед нами стоїть вибір з двох рішень. Перше – це проміжний вердикт Стокгольмського суду, а друге – це проміжна угода з Російською Федерацією. При будь-якому результаті ми чекатимемо остаточного рішення Стокгольмського арбітражу», – прокоментував ситуацію прем’єр – міністр України під час зустрічі з іноземними інвесторами, повідомляє кореспондент «Укрінформу».

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Зокрема, глава українського уряду повідомив, що проміжне рішення буде сьогодні, 2 жовтня, обговорюватися в ході тристоронніх консультацій в Брюсселі, які проходитимуть на рівні Європейського Союзу, України та Росії.

Як повідомлялося раніше, 26 вересня в ході чергового раунду тристоронніх газових переговорів було встановлено, що Україна до кінця поточного року має сплатити російській стороні 3,1 мільярда доларів.

Читайте також: