fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Втрата аеропорту Донецька стане символічною поразкою для України, – Washington Post

Перемир’я на сході України, судячи з усього, закінчується, оскільки проросійські терористи все частіше проводять обстріли позицій української армії. Зокрема, зараз запекла боротьба йде за контроль над аеропортом міста Донецька. Про це повідомляє агентство Washington Post.

У тому випадку, якщо проросійські терористи зуміють захопити аеропорт в Донецьку, то вони отримають можливість доставляти необхідні продукти та обладнання, яких серйозно не вистачає на захоплених територіях.

«Для уряду України втрата контролю над аеропортом Донецька була б символічною поразкою, оскільки збройні сили цієї країни в боях за аеропорт в травні втратили занадто багато людей», – наголошується в статті агентства Washington Post.

В свою чергу, один з лідерів проросійських терористів Олександр Захарченко запевняє, що його поплічники нібито контролюють 90 % території донецького аеропорту. За його словами, терористам знадобиться «приблизно два або три дні, щоб повністю взяти його під контроль».

Незважаючи на запеклі бої за аеропорт Донецька між українською армією і терористами, жодна зі сторін так і не зважилася оголосити про закінчення перемир’я на тих умовах, які були обумовлені в Мінську.

Варто відзначити, що в четвер терористи здійснили спробу чергового штурму аеропорту в Донецьку. Ще в середу ввечері командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко повідомив про захоплення бойовиками двох терміналів аеропорту міста Донецька. Однак в РНБО запевнили, що аеропорт Донецька знаходиться під контролем українських військових.

Днями Семен Семенченко розповів, що відповідно до «мінських домовленостей» українська сторона повинна віддати аеропорт Донецька. У зв’язку з цим комбат висловив здивування тим фактом, що українські військовослужбовці як і раніше утримують аеропорт.

Читайте також: