fbpx
Політика

Домовленості про обмін полоненими фактично зірвані – Семенченко

Командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко повідомив про те, що домовленість про обмін полоненими за схемою «всіх на всіх» фактично зірвана. Крім того, за його словами, вельми ненадійно працює і система обміну «іноді хтось і на кого доведеться».

 Також Семен Семенченко звернув увагу на те, що полонених містять в дуже поганих умовах та чинять на них моральний та психологічний тиск. Крім того, піддаються тиску і родичі полонених, яким дзвонять з погрозами, вимагаючи викуп.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 При цьому більшість сімей, як зазначив командир «Донбасу», фінансово не захищені, а їх резерви через відсутність годувальників – вичерпані.

 У зв’язку з цим, Семен Семенченко звернувся до президента України Петра Порошенка, закликавши його підключити МЗС України до вирішення питання про повернення до схеми «обмін всіх на всіх», призначити відповідального виконавця та надати необхідні повноваження для забезпечення виконання цих домовленостей.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Також він звернувся до мерів міст і керівників обласної влади з пропозицією організувати допомогу сім’ям полонених.

 «Більше це питання затягувати не можна», – підсумував Семенченко.

Читайте також: