fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Донецький аеропорт обмінювати не будуть, – Лисенко

  В РНБО України розцінюють заяву глави Донецької облдержадміністрації Сергія Тарути про можливість обміну аеропорту Донецька на частину території області, як частину передвиборчої кампанії.

 "З урахуванням того, що губернатор бере участь у виборах, ми це розцінюємо як один з елементів політичної кампанії", – сказав на брифінгу в середу в Києві спікер Інформаційно – аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

 "Також можу сказати, що прізвище Тарута серед керівництва АТО – відсутнє. І тільки керівництво АТО уповноважене приймати рішення про те, щоб залишити якісь об’єкти і про пересування військ", – додав він.

 Лисенко підкреслив, що аеропорт Донецька був, є і буде під контролем українських військових.

 "Десантники і піхотинці з двох бригад, які несуть службу в цьому аеропорту, блискуче виконують свої обов’язки і утримують це місце. Вони великі герої, яких вже засипали сотнями тонн снарядів, ракетами, на них здійснені десятки атак російського спецназу і терористів", – підкреслив він.

 Раніше в середу так званий "прем’єр ДНР" Олександр Захарченко заявив, що бойовики "ДНР" вже зайняли значну частину аеропорту – 90 % території.

Захарченко також заявив журналістам, що "ніякого обміну територіями з (чинним главою Донецької облдержадміністрації Сергієм) Тарутою не буде".

 Раніше в ЗМІ з’явилися повідомлення про можливий обмін аеропорту в Донецьку на Новоазовськ, а пізніше ЗМІ повідомили з посиланням на губернатора Донецької області С.Таруту, що донецький аеропорт планується обміняти на території, прилеглі до Донецька.

  Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: