fbpx
Право

Чоловік Бондаренко з «Партії регіонів» забрав у Фірташа газопровід

Представники компанії «Миколаївгаз» намагаються в судовому порядку повернути контроль над розподільним пунктом і газопроводом, розташованими в селі Снігурівка Миколаївської області. Про це стало відомо з постанови Вищого господарського суду України від 17 вересня 2014 року, передає агентство «Наші гроші».

Варто відзначити, що ще 19 грудня 2013 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості і компанія «Укргазпром» уклали угоду, за якою компанія отримала в господарське відання складові газотранспортної системи України. Йдеться про об’єкти, які призначені для розподілу газу від газорозподільних станцій безпосередньо споживачам. Суди перших двох інстанцій визнавали такий договір недійсним, відзначаючи, що в квітні 2012 року розподільний пункт і газопровід за розпорядженням Миколаївської ОДА передали у державну власність і на баланс компанії «Миколаївгаз».

Проте, Вищий господарський суд України вказав, що суди перших двох інстанцій не перевірили доводів Міненергетики про те, що саме воно і є власником розподільного пункту і газопроводу. Також не було перевірено, чи мали право миколаївські чиновники розпоряджатися цим майном. Суди не дали оцінки доводам «Миколаївгазу» про те, що з боку Міненергетики договір підписав заступник міністра – Андрій Бондаренко, що не володіє відповідними повноваженнями.

Цікаво, що Андрій Бондаренко є чоловіком народного депутата України від «Партії регіонів» Олени Бондаренко, яка раніше очолила наглядову раду «Українського медіа холдингу».

Додамо, що 25 % акцій «Миколаївгазу» належить «Нафтогазу України», ще 50,22 % – «Газтеку» Дмитра Фірташа.

Читайте також: