fbpx
Політика

Міноборони РФ не захотіло надати депутату Держдуми дані про десантників, які воювали на Донбасі

Міноборони РФ не захотіло надати депутату Державної думи РФ дані про російських військових, які могли брати участь у бойових діях на Донбасі. Про це стало відомо з відповіді заступника міністра оборони РФ Миколи Панкова на депутатський запит.

Заступник міністра сказав, що «надання відомостей на громадян, перелічених у депутатському зверненні, є не можливим». Після цього Микола Панков послався на закон РФ «Про персональні дані».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як запевняє чиновник, нагородження 76-ї десантно – штурмової дивізії орденом Суворова «є високою оцінкою її бойових заслуг, мужності і стійкості, проявлених особовим складом». У своїй відповіді Панков відзначає, що у дивізії «є славний героїчний літопис, початок якого сягає в передвоєнні і воєнні роки Великої Вітчизняної війни».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Також міністр нагадав, що «в післявоєнні роки 76 – я дивізія брала участь у локальних конфліктах різного характеру».

Раніше російський опозиційний політик Борис Нємцов запевняв, що Володимир Путін відправив воювати в Луганськ і Донецьк псковських, костромських і рязанських десантників.

Читайте також: