fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Держприкордонслужба почала зводити фортифікаційні споруди на кордоні з зоною АТО

На сьогоднішній день обстановка на українсько – російському кордоні значних змін не зазнала і продовжує залишатися напруженою. Тим не менш, ситуацію на кордоні з РФ описують як «контрольовану». Про це стало відомо із заяви прес -служби Держприкордонслужби України.

Як пояснили у відомстві, протягом доби бойових зіткнень між терористами та прикордонниками не було. Однак о 4:55 понеділка кораблем морської охорони «Донбас» був зафіксований проліт над маріупольським портом на висоті приблизно до 1 кілометра одного безпілотника. Крім того, на тимчасово окупованій території Криму триває передислокація підрозділів російської армії. За повідомленням відомства, біля Армянська позиції російських військовослужбовців були посилені 10 БТРами, 10 танками і 3 установками «Град».

Крім того, з метою виконання мирного плану президента України співробітниками Держприкордонслужби здійснюється комплекс заходів на смузі безпеки, розташованої уздовж району, контрольованого силами АТО.

У повідомленні сказано, що були передислоковані підрозділи Держприкордонслужби, проводяться роботи зі створення фортифікаційних споруд та облаштування місць несення служби, а також здійснюється рекогностування місцевості. У відомстві обробили моделі службово – бойової діяльності в нових умовах обстановки. Також у Держприкордонслужбі України організували взаємодію з місцевою владою і правоохоронними органами.

Варто відзначити, що представниками Держприкордонслужби України було здійснено розподіл нової автомобільної та броньованої техніки, яка частково прибула в зону бойових дій. Крім того, до підрозділів відомства триває поставка зимового речового майна.

Читайте також: