fbpx
Політика

Тимошенко передала СБУ інформацію про корупцію в Міноборони і «Укроборонпромі»

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила про те, що разом зі своїми соратниками передала голові Служби безпеки України Валентину Наливайченку заяву про злочин на підставі фактів продажу зброї під час військових дій і фактів внутрішньої корупції в Міністерстві оборони та «Укроборонпромі».

 Також вона додала, що главі СБУ був переданий запит щодо надання повної інформації про те, хто і яку зброю продає в Україні.

 «За час військової агресії проти України було продано 35 900 автоматів АКМ, 1237 гранатометів, майже 5000 авіаційних ракет, 60 протитанкових ракетних комплексів «Фагот». Крім того, продано 10 БТРів, 23 безпілотники, 10000 касок і 2 вертольоти Мі- 8», – розповіла Юлія Тимошенко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 За її словами, також готуються контракти з продажу зброї до інших країн, зокрема в Нігерію: танків Т – 72 і бронетранспортерів БТР-4Е.

 Юлія Тимошенко не виключає, що за всім цим стоїть «п’ята колона Кремля», яка знаходиться в силових структурах. Більш того, вона допускає, що зброя також продавалася бойовикам, проти яких воює українська армія на сході України.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Як вона зазначила, якби таке сталося під час Другої світової війни, то винних б просто розстріляли.

 Як заявила Юлія Тимошенко, проти винних чиновників Міноборони та інших силових відомств повинні бути відкриті кримінальні справи.

 «Зараз треба негайно відсторонити цих корумпованих, продажних генералів, а також посадових осіб, які продавали зброю під час військової агресії Кремля, від займаних посад до моменту завершення розслідування, та притягнути їх до кримінальної відповідальності. Покарання має бути надзвичайно строгим», – підкреслила політик.

Читайте також: