fbpx
Політика

Президент повинен дати уряду ще три доручення – Балога

Народний депутат України Віктор Балога вважає, що президент України Петро Порошенко має доручити чинному уряду ще три завдання:

 1. Встановити чіткі терміни переходу всього населення на ринкові ціни на газ до 1 листопада 2014;

 2. Створити умови для того, щоб до 1 жовтня 2015 року громадяни перейшли на альтернативні джерела енергії;

 3. Встановити для різних соціальних категорій різні відсотки повернення вартості переобладнання з газу на інші альтернативні джерела.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 При цьому Віктор Балога додав, що тим, для кого нові ціни на газ будуть «непідйомними», уряд повинен гарантувати компенсації.

 «У будь-якому випадку, державі вигідніше компенсувати різницю, ніж продовжувати грати в комунізм, коли за однаковими правилами живуть і бідні, і багаті», – сказав нардеп.

 Також він зазначив, що перехід на альтернативні джерела енергії повинен стосуватися всіх без винятку – і сільських і міських жителів. Віктор Балога підкреслив, що головне – не затягувати і встановити чіткі і жорсткі терміни для таких змін.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Бо все, на що здатний цей Кабінет міністрів в питанні газу – це демагогія. Це у них виходить добре, а от з системною, непопулярною і жорсткою роботою у «уряду камікадзе» серйозні проблеми. Тому, поки вони думають, як сподобатися всім – Росія принижує і далі буде принижувати нас», – підсумував він.

Читайте також: