fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У МВС завершили розслідування кримінальної справи щодо подій 2 травня в Одесі

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України закінчило розслідування кримінального провадження за фактами масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року. Про це під час брифінгу в Києві в четвер, 25 вересня 2014 року, повідомив радник голови відомства Зорян Шкіряк, передають українські ЗМІ.

Згідно з його словами, 24 людини були повідомлені про підозру у вчиненні злочину. Матеріали кримінальної справу стосовно їх будуть направлені до суду.

Радник міністра внутрішніх справ зазначив, що ще 9 осіб перебувають у розшуку, і щодо них досудове розслідування триває. «9 осіб, серед яких є активні учасники і організатори масових заворушень в Одесі, були оголошені в розшук, продовжується проведення розшукових заходів щодо встановлення місцезнаходження цих осіб», – зазначив радник Арсена Авакова.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Зорян Шкіряк уточнив, що слідчі дії закінчені щодо подій біля Будинку профспілок і на Грецькій площі.

«Що ж до подій безпосередньо в самому Будинку профспілок і того, що там сталося, слідчі знаходяться на завершальному етапі, найближчим часом підозрюваних ознайомлять з матеріалами слідства, після чого справу передадуть до суду», – додав він.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Разом з тим, Зорян Шкіряк не повідомила, чи є у списку підозрюваних люди з міської влади. «Ми поки не говоримо про прізвища, ми говоримо про факт ознайомлення підозрюваних з матеріалами кримінального провадження», – зазначив радник міністра внутрішніх справ.

Нагадаємо, що в результаті масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі загинули 48 осіб і більше 250 людей отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Читайте також: