fbpx
Політика

Олександр Турчинов підписав закон про люстрацію

Спікер парламенту Олександр Турчинов в присутності міністра юстиції України та народних депутатів – співавторів законопроекту підписав законопроект про люстрацію чиновників. Про це під час брифінгу сказав спікер парламенту Олександр Турчинов, передає кореспондент УНН.

 "Жоден закон так важко не проходив в парламенті, як закон про люстрацію. Після багатьох спроб закон був проголосований в цілому. Я підписую цей закон, який повністю відповідає тому, що було проголосовано в сесійній залі. Я звертаюся до президента, щоб він теж його підписав – в цьому випадку вже завтра закон може бути надрукований і вступить в силу", – сказав Турчинов, підписуючи закон.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Він зазначив, що після прийняття у Верховній Раді закон був узгоджений з громадськими активістами, і тому закон не відразу з’явився на сайті парламенту.

 Як відомо, 16 вересня Верховна Рада з другої спроби підтримала в другому читанні Закон "Про очищення влади". За відповідне рішення проголосував 231 народний депутат.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Закон визначає правові та організаційні засади проведення процедури очищення влади від осіб, визначених цим законом, з метою утвердження в суспільстві верховенства права, законності, підвищення ефективності боротьби з корупцією.

 Прем’єр – міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що під дію закону про люстрацію потрапляє 1 млн різного роду чиновників.

 Джерело: УНН

Читайте також: