fbpx
Економіка

У Києві визначилися з графіками відключення електрики

Сьогодні в 12:00 за командою диспетчера компанії «Укренерго» з метою забезпечення надійної роботи і живучості об’єднаної української енергосистеми в умовах дисбалансу між виробництвом і споживанням електроенергії були застосовані графіки аварійних відключень в столиці країни – місті Києві. Про це повідомляє прес – служба «Київенерго».

У компанії пояснили, що виконують команди головного диспетчера «Укренерго» і відповідно вводять графіки аварійних відключень електроенергії. Відключати електроенергію будуть на промислових підприємствах і в організаціях, які не належать до сфери життєзабезпечення, житлового та соціального фонду Києва. У загальній складності обмеження потужності по місту Києву становлять – 52,6 МВт (близько 3,8 % від загального обсягу споживання електроенергії в місті).

Основною причиною введення графіків аварійного відключення світла є те, що північна і центральна енергосистеми компанії «Укренерго» є енергодефіцитними унаслідок браку палива на теплових електростанціях.

Обсяги та тривалість відключень електроенергії регламентовані диспетчером компанії «Укренерго». Зі свого боку представники київської компанії гарантують, що відключення від електроенергії столичних споживачів відбуватиметься максимум на 2 години.

Варто відзначити, що графіки аварійних відключень в Києві узгоджені з місцевою владою.

«Оскільки сьогодні вся об’єднана електроенергетична система України відчуває дефіцитний баланс споживання та виробництва електричної енергії, ми просимо мешканців Києва економно використовувати електроенергію в побуті», – сказано в повідомленні компанії.

Раніше Кличко сказав, що опалювальний сезон в Києві розпочнеться 15 жовтня. За його словами, столична влада вимагає забезпечити поставки гарячої води в житлові будинки в найкоротші терміни.

Читайте також: