fbpx
Політика

Огризко: “Україна не повинна розраховувати на допомогу ООН”

Навряд чи в ООН зможуть надати допомогу Україні практичними і реальними заходами, так як ця організація є лише форумом для обміну думками щодо поглядів на розвиток світу. До слова, те ж саме можна сказати і про Раду безпеки ООН – головному органі, який відповідає за питання підтримки миру і безпеки. У цьому впевнений колишній глава Міністерства закордонних справ України Володимир Огризко, слова якого наводить «Радіо Свобода».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«На жаль, серед постійних членів Організації об’єднаних націй є одна країна, яка грубо порушує статутні зобов’язання організації. На сьогоднішній день і ООН і ОБСЄ – паралізовані структури, які нічого не можуть, окрім як констатувати дещо. В кращому випадку їм вдасться домовитися про якісь місії спостереження… Але не варто розраховувати на практичні кроки, спрямовані на підтримку України. В даний момент на це немає ніяких шансів», – висловив свою точку зору дипломат.

Читайте також: