fbpx
Економіка

Екс-міністр ЖКГ: “Українці повинні готуватися до того, що взимку в квартирах буде холодно”

Колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко дав пораду українським громадянам вести підготовку до невисокої температури в квартирах цієї зими. За словами Кучеренка, потрібно зараз подбати про те, щоб якомога краще утеплити свої квартири.

«Сьогодні потрібно споживати мінімальну кількість енергоресурсів. Однак як змусити людей почати економити, якщо лічильники не встановлені? Тому економія буде тільки на котельних. А що значить економити на котельнях? Ця зміна температури теплоносія. Теплоносій буде тримати в квартирах 15 градусів. Це всі ризики, про які треба говорити зараз, а не розповідати казки перед виборами. Прем’єр повинен був давно сказати, що такі ризики є, і вони реальні», – прокоментував ситуацію Олексій Кучеренко.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«Будь-яка міра в утепленні допоможе підвищити градус у квартирі. На батареї слід поставити відбивачі, також потрібно стерти з батареї пил і фарбу. Це все – побутові поради, які можна застосувати на рівні квартири. Такі поради допоможуть нам не замерзнути в прямому сенсі слова», – сказав він.

Читайте також: