fbpx
Політика

Норвегія підтримує новий пакет санкцій щодо російського агресора

Норвегія висловила підтримку новому пакету санкцій проти Російської Федерації, який був прийнятий Європейським Союзом 12 вересня. Сьогодні, 23 вересня, таке повідомлення з’явилося на офіційному сайті норвезького зовнішньополітичного відомства.

«Незважаючи на всі міжнародні заяви, російська сторона не показала намірів змінити свою політику щодо України. З цієї причини Норвегія прийняла рішення запропонувати аналогічні з пакетом Європейського Союзу санкції», – свідчить заява міністра закордонних справ Норвегії Бергу Бренде.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Нагадаємо, що раніше про введення нового пакету санкцій щодо російського агресора повідомила японська влада. Через деякий час Японія оголосила про те, що прийняття обмежувальних заходів щодо Російської Федерації відкладено.

Останній пакет санкцій Норвегії щодо Російської Федерації був введений 12 серпня. У цьому пакеті санкцій була введена заборона на продаж обладнання для глибоководного і арктичного видобутку і розвідки нафти. У відповідь на санкції Володимир Путін ввів ембарго на ввезення продукції з низки країн, серед яких і Норвегія.

Читайте також: