fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. З полону терористів звільнені 1,2 тисячі осіб, – РНБО

Станом на сьогоднішній день з полону бойовиків звільнено близько 1200 заручників. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу оприлюднив Андрій Лисенко, спікер інформаційно – аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України. Слова Андрія Лисенка передає агентство «Дзеркало тижня».

«В рамках виконання положень плану президента України Петра Порошенка про перемир’я була звільнено близько 1200 цивільних осіб і українських військовослужбовців», – заявив Андрій Лисенко.

Як відзначає спікер РНБО, лише протягом останньої доби були звільнені 28 українських військових з 93-ї і 30-ї бригад, 6-го прикордонного загону та 40-го батальйону. Після цього Андрій Лисенко розповів про втрати української сторони за останню добу. За інформацією спікера РНБО, кількість загиблих українських військовослужбовців за останню добу склало дві людини. Крім того, двоє бійців отримали поранення.

Нагадаємо, що ще в кінці минулого тижня командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко піддав критиці дії української влади в питаннях звільнення полонених.

«За минулий час були звільнені тільки 20 % хлопців з батальйону "Донбас". Аналогічна картина і щодо інших підрозділів українських Збройних сил», – поскаржився Семен Семенченко.

Варто відзначити, що раніше в РНБО повідомили про початок реалізації пунктів «мирного плану» на Донбасі. Зокрема, протягом останньої доби українські прикордонники не фіксували обстрілів з ​​боку Російської Федерації та порушень державного кордону. В РНБО пояснили, що це демонструє реалізацію пунктів мирного врегулювання подій на Донбасі.

Раніше в РНБО сказали, що Україна почне виконувати пункти мінського меморандуму після припинення вогню противником.

Читайте також: