fbpx
Політика

«Ми отримаємо мир тоді, коли наважимося на правильні кроки щодо очищення влади», – Тягнибок

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» наполягає на першочерговій люстрації силових органів і категорично не підтримує ідею зі створенням на Донбасі загонів «народної міліції». Як відомо, створення таких загонів планується в рамках надання Донбасу особливого статусу. Таку позицію ВО «Свобода» оприлюднив лідер об’єднання Олег Тягнибок.

«Я не розумію, як на бойовиків, яких озброює Російська Федерація, можна покладати обов’язки з охорони громадського порядку в містах? Також у них буде право самостійно призначати прокурора та суддів. Виходить, що замість того, щоб провести у владі люстрацію, ми даємо механізм легітимізації бойовиків на сході», – скаржиться Олег Тягнибок.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Крім того, глава українських націоналістів пояснив, що очищення українських силових структур потрібно проводити у всіх відомствах. За його словами, розпочати люстрацію потрібно з Міністерства оборони, а також з Міністерства внутрішніх справ.

«Я не дарма вже десять років кажу: люстрація, люстрація. Вся справа в тому, що в цих відомствах московські шпигуни. Люди, які прямо виконують російські замовлення», – підкреслив Олег Тягнибок.

Як пояснив політик, російських шпигунів потрібно не просто виганяти, а знищувати. Олег Тягнибок вважає, що саме такі люди і привели до трагедії, яка сталася на Донбасі.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

На підтвердження своїх слів лідер «Свободи» зазначив, що замість евакуації з Донецька та Луганська підприємств військово – промислового комплексу, в Києві лише спостерігали, як обладнання з таких підприємств вивозить «гуманітарний конвой» з Росії.

«Ми отримаємо мир тільки тоді, коли наважимося на рішучі і правильні кроки з очищення влади. Тільки тоді ми перестанемо здавати свою територію», – підсумував Олег Тягнибок.

 

Читайте також: