Уряд РФ відклав обговорення заходів у відповідь на санкції Заходу

Влада Росії поки не обговорює  заходи у відповідь на санкції Заходу. Про це в суботу, 20 вересня, повідомив віце – прем’єр російського уряду Аркадій Дворкович. «Питання поки не обговорюється. Це зараз не пріоритет», – заявив Дворкович.

Раніше в суботу прем’єр – міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що ухвалене рішення про заборону введення передплачених товарів, які потрапили під дію санкцій, не переглядатиметься. «Це збитки компаній, це форс – мажор, який існує в будь-якій державі», – пояснив глава уряду.

Нагадаємо, Євросоюз, США і ряд інших країн неодноразово вводили санкції щодо російських компаній і окремих громадян. Так, зокрема деякі держкомпанії і банки Росії втратили можливість позичати кошти на тривалий термін на ринках цих держав.

Related Post

У відповідь на це Росія ввела ембарго на імпорт значної частини сільськогосподарської продукції з цих країн. В середині цього місяця США і Євросоюз ввели черговий пакет санкцій проти Росії. Цього разу під обмеження потрапили нафтовий, оборонний і банківський сектори російської економіки.

Після цього глава Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв заявив, що Росія звернеться зі скаргою до СОТ.

Leave a Comment