Україна отримає безвізовий режим з Євросоюзом не раніше травня 2015 року – заступник голови МЗС

Реалістичною датою в питанні отримання Україною безвізового режиму з Європейським союзом є найближчий саміт Східного партнерства. Як відомо, саміт Східного партнерства відбудеться у Ризі в травні наступного року. Таку думку висловила Лана Зеркаль, заступник міністра закордонних справ України. Слова Лани Зеркаль передає агентство «Європейська правда».

За словами заступника голови МЗС України, на 1 січня 2015 року був запланований лише запуск процедури видачі біометричних закордонних паспортів для українців.

«Скасування візового режиму зараз неможливе, поки Європейський союз не оцінить, яким саме чином відбувається видача, як працює система, а також наскільки захищені паспорта серійного випуску. Така оцінка вимагає часу», – пояснила представник Міністерства закордонних справ України.

Related Post

Лана Зеркаль повідомила, за яких умов українці зможуть їздити в ЄС без віз. За її словами, безвізовий режим стане можливим за умови, що «закордонні паспорти будуть видаватися в Україні без проблем, рівень захисту персональних даних буде достатнім, а міліція працюватиме без зауважень». Крім того, українська сторона повинна буде забезпечити якісну охорону кордону.

Заступник голови МЗС запевнив, що військові зіткнення не вплинуть на рішення офіційного Брюсселя щодо безвізового режиму з Україною. Проте в Києві повинні гарантувати, що громадяни, що незаконно потрапили на українську територію зі сходу, не зможуть отримати український паспорт і без візи поїхати до Європейського союзу.

Варто відзначити, що раніше в Міністерстві закордонних справ України говорили, що націлені на отримання безвізового режиму з 1 січня наступного року.

Днями в МЗС пояснили, що першими безвізовим режимом скористаються власники біометричних паспортів.

Leave a Comment