fbpx
Економіка

Медведєв приготував торговельні мита для України

Прем’єр – міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав постанову про введення мит для українських товарів. Варто відзначити, що така постанова вступить в дію тільки при порушенні Україною домовленостей у відстроченні асоціації з Євросоюзом. Про це глава уряду повідомив під час виступу на Міжнародному інвестиційному форумі в Сочі.

«Я хочу проінформувати, що сьогодні підписав постанову, за якою вводяться ввізні мита на товар з України, тобто вводиться звичайний режим найбільшого сприяння», – заявив Дмитро Медведєв.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

За словами прем’єр – міністра, мита торкнуться продовольчих товарів, продукції легкої та обробної промисловості, а також низки інших товарів. Як пояснив Медведєв, такі мита будуть введені в тому випадку, якщо Київ почне застосовувати економічні статті Угоди про асоціацію з ЄС раніше, ніж 1 січня 2016 року.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

У зв’язку з цим Дмитро Медведєв нагадав, що Російська Федерація домовилася з керівництвом Європейської комісії і з Україною про те, що економічна частина Угоди про асоціацію почне діяти з 1 січня 2016 року.

Раніше в Москві зажадали юридичних гарантій відстрочки імплементації Угоди України та ЄС.

Читайте також: