fbpx
Політика

Рада ЄС визнала присутність російських військ на Донбасі

Представники вищого виконавчого органу Ради Європи – Комітету міністрів, визнали присутність російських військовослужбовців в Україні. У зв’язку з цим представники Комітету міністрів Ради Європи закликали офіційну Москву вивести своїх солдатів з території України. Про це стало відомо з рішення комітету, передають російські ЗМІ.

«Комітет міністрів Ради Європи закликав Російську Федерацію вивести всі свої війська з території України і утримуватися від будь-якого подальшого військового втручання в Україну», – сказано в рішенні комітету.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Зокрема, європейська сторона просить Російську Федерацію утриматися від поставок військової техніки та майна терористам на Донбасі, забезпечити безпеку українсько – російського кордону, а також уникнути незаконного переміщення майна зі сходу України.

Дане рішення Комітету міністрів прокоментували в МЗС України. Зокрема, українське відомство вважає таке рішення безпрецедентним.

«Це безпрецедентне рішення для Ради Європи, чергове визнання авторитетною міжнародною організацією присутності російських військовослужбовців на території України та військового втручання Російської Федерації, яке в Москві наполегливо заперечують. Ми вітаємо таке рішення Комітету міністрів Ради Європи, яке є черговим проявом консолідації міжнародного співтовариства на підтримку нашої держави і засудження російської агресії», – сказало джерело в МЗС України.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Раніше німецька розвідка повідомила про постачання Російською Федерацією системи ППО «Панцир» для терористів. Дані комплекси були зафіксовані на території України, яка тимчасово перебуває під контролем терористів. Техніка була помічена спецслужбами в середині і наприкінці серпня.

Читайте також: