fbpx
Політика

“Україна ховає режим Путіна, сама того не бажаючи”, – російський професор

Процес, який в даний момент відбувається між Україною і Росією, знаменний тим, що Україна, сама цього не бажаючи, виступає могильником режиму Володимира Путіна. Так вважає доктор історичних наук, професор МДІМВ Андрій Зубов, який висловив свою точку зору в інтерв’ю виданню «ГОРДОН».

За словами російського професора, влада Російської Федерації прагнула до того, щоб Україна не ставала членом Європейського Союзу і НАТО. В Росії дуже не хотіли, щоб НАТО наблизилося до державних кордонів країни. Однак вийшло зовсім все по -іншому: Україна йде і до Європейського Союзу, і в НАТО. Таким чином, НАТО стає ближче до кордонів Росії.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Натівські війська вводяться не тільки в Україні, але це також відбувається і в Фінляндії, і в Швеції, в Прибалтиці і в Польщі. Російська влада прагнула знову побудувати в Україні такий колабораціоністський режим типу Януковича, – і не вийшло. В країні були проведені демократичні вибори президента, завдяки чому з’явилася сильна й відповідальна фігура Петра Порошенка. Зараз відбудуться вибори до українського парламенту. Сподіваюся, що ці вибори теж додадуть легітимності українському суспільству», – розповів журналістам Зубов.

Читайте також: